Dan za proveru ispravnosti lista želja

28/06/2017 10:02

Dan za proveru ispravnosti lista želja

Budući srednjoškolci su 24. i 25. juna popunjavali i u pratnji roditelja/staratelja predavali svoje liste želja na osnovu kojih će biti raspoređeni za upis.

Lista želja je imala više kategorija koje je bilo potrebno pravilno popuniti, zbog čega je moglo da dođe i do greške prilikom upisivanja naziva smera ili srednje škole ili šifre obrazovnog profila koji je učenik želeo da navede.

U četvrtak, 29. juna od 8 do 15 časova učenici mogu u svojim osnovnim školama, gde su predavali liste želja, da provere tačnost unetih podataka na liste želja i ukoliko postoji neka greška – isprave kako bi lista želja bila ispravna.

Kalendar upisa u srednje škole 2017

Nakon podnošenja žalbi i unošena ispravki na liste želja, konačne liste želja biće objavljene u petak, 30. juna, nakon čega će učenici biti raspoređivano po srednjim školama.

Raspored učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima biće objavljen 3. jula od 8 časova u osnovnim i srednjim školama.

Istog dana, 3. jula do 20 časova, biće objavljena i lista preostalih slobodnih mesta za upis učenika u drugom upisnom roku.

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom roku obavljaće se 4. i 5. jula.

Učenici koji nisu raspoređeni i upisani u prvom upisnom roku imaju priliku da 4. jula od 8 do 15 časova popune i predaju novu listu želja sa odabranim školama, odnosno smerovima u kojima je ostalo slobodnih mesta za upis.

Konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu biće objavljen 7. jula od 8 časova, kada će biti objavljena i preostala slobodna mesta nakon drugog upisnog kruga.

Upisivanje učenika u drugom upisnom krugu obavljaće se 7. jula u periodu od 8 do 15 časova.

28/06/2017 10:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga