Konačni rezultati male mature u školama

23/06/2017 09:43

Konačni rezultati male mature u školama

U osnovnim školama gde su održani završni ispiti objavljeni su konačni rezultati koji su učenicima dostupni na oglasnim tablama.

Svaki učenik može videti svoje konačne rezultate male mature, odnosno ukupan broj bodova sa kojim će krenuti u upisnu trku. Dostupni su i podaci online, a preko stranice REZULTATI MALE MATURE 2017 budući srednjoškolci mogu videti koliko bodova su sakupili.

Nakon konačnih rezultata pred učenicima je vikend za popunjavanje i predaju liste želja na kojoj se može naći najviše 20 smerova za koje su budući srednjoškolci zainteresovani.

Pročitajte i: Koja srednja škola je najbolja za mene?

Konačni rezultati objavljeni su nakon što je istekao period od dva dana za žalbe učenika na preliminarne rezultate, odnosno na bodove koji su istaknuti prvobitno.

Dovoljno mesta u srednjim školama

Ove godine je osmi razred završilo skoro 70.000 učenika, dok je za upis u prvi razred srednjih škola u Srbiji obezbeđeno više od 76.000 mesta.

U četvorogodišnjim smerovima stručnih škola ima mesta za više od 43.000 učenika, dok je za buduće gimnazijalce obezbeđeno nešto više od 18.000 mesta.

Rezultati male mature 2017

Za učenike koji nakon polaganja male mature i bodova koje su osvojili na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda nisu uspeli da skupe 50 bodova moraće konkurisati za neki od 15.000 mesta na trogodišnjim smerovima srednjih stručnih škola.

Pročitajte i: Uputstvo za popunjavanje liste želja (VIDEO)

Kalendar upisnih aktivnosti

Lista želja se popunjava i predaje 24. i 25. juna u periodu od 8 do 15 časova u osnovnim školama, a učenici koji ih popunjavaju moraju doći u pratnji jednog roditelja ili staratelja koji je u obavezi da potpiše popunjenu listu želja.

Osnovne škole će ove liste želja objaviti 29. juna nakon čega bi učenici trebalo da provere da li su njihove želje tačno unete u centralnu upisnu bazu podataka i ukoliko nisu da podnesu prigovor, kako bi nakon 30. juna kada budu bile istaknute konačne liste želja bili raspoređeni u željenu školu za koju su ostvarili dovoljan broj bodova.

Raspored učenika po srednjim školama na osnovu uspeha, bodova i liste želja biće objavljen u školama 3. jula u 8 časova. Istog dana biće objavljena i preostala slobodna mesta u školama koje će popuniti učenici u drugom upisnom roku ukoliko su u prvom ostali neraspoređeni.

Kalendar upisnih aktivnosti 2017

Upis u srednje škole u prvom upisnom roku održavaće se 4. i 5. jula od 8 do 15 časova, kada učenici moraju doneti originalna dokumenta za upis u svoju novu školu.

Neraspoređeni učenici će 4. jula od 8 do 15 časova popunjavati novu listu želja na kojoj će se naći samo smerovi na kojima je ostalo slobodnih mesta za upis nakon prvog upisnog roka.

Konačan raspored učenika u drugom upisnom roku biće objavljen 7. jula od 8 časova, a istog dana će se učenici upisivati u svoje nove škole.

23/06/2017 09:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga