Uputstvo za popunjavanje liste želja (VIDEO)

19/06/2017 09:25

Uputstvo za popunjavanje liste želja (VIDEO)

Mala matura je prošla, rešenja testova objavljena, a budući srednjoškolci će konačne rezultate dobiti nakon što prođe rok za podnošenje žalbi na preliminarne rezultate.

Kada budu saznali koliko bodova imaju i sa koliko bodova kreću u upisnu trku, učenici će popunjavati listu želja, a veoma je važno da znaju pravilno da je ispune.

Kalendar upisa u srednje škole

Konačni rezultati će biti objavljeni u petak, 23. juna, dok će naredna dva dana – 24. i 25. jun biti rezervisani za popunjavanje i predaju liste želja. Ovo će se odvijati u osnovnim školama koje su učenici završili, a kako bi mogli da predaju svi budući srednjoškolci moraju doći u pratnji jednog roditelja ili staratelja.

Lista želja za upis u srednje škole

lista-zelja-tekst

Lista želja za upis u srednje škole se sastoji od 20 praznih polja u koja učenici mogu upisati obrazovne profile škola za koje su zainteresovani. Nije obavezno da popune svih 20 mesta, ali je poželjno da upišu što više kako bi sebi obezbedili upis u prvom upisnom roku.

Popunjavanje liste želja bi trebalo da započnu sa smerom za koji su najviše zainteresovani, a da nakon njega upisuju dalje smerove u odnosu na to koliko su zainteresovani za upis. Poslednje mesto bi trebalo da zauzima smer za koji je učenik najmanje zainteresovan od svih koje bi mogao/la da upiše.

Pogledajte video uputstvo popunjavanja liste želja kako biste bili sigurni da ćete i ovu predupisnu aktivnost uraditi kako treba:

 

 

19/06/2017 09:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga