U školskim torbama tablet računari

05/12/2014 14:31

U školskim torbama tablet računari

Lektira se čita iz elektronskih knjiga, virtuelni lenjir pomaže u geometriji, prave se vojne strategije za velike istorijske ratove, “seciraju” amebe na časovima biologije. Sve ovo dešava se u jednoj privatnoj srednjoj školi u Beogradu u kojoj đaci umesto knjiga imaju tablet računare.

Nastavnici smatraju da uvođenjem tehnologije više predmeta može biti interaktivno, ali naravno i mnogo zanimljivije nego što je to u tradicionalnom obliku. Iako se roditelji mogu zapitati kako takva nastava, koja uključuje čak i video igrice ratovanja, može da utiče na osnovne funkcije kod dece kao što su pisanje, čitanje, ali i zdravlje?

Zamenica direktora ove škole Aleksandra Prokopijević kaže da razloga za brigu nema i da je to “neminovan proces, oni su već usvojili tastaturu i IT davno pre nas i već su prešli na taj način učenja. Poenta je u dostupnosti informacija, ono što je njima potrebno u ovom trenutku. Jednostavno takvo je vreme došlo”, objašnjava Prokopijevićeva.

Ovakvo obrazovanje može koštati između dve i pet hiljada evra, u zavisnosti od smera. Osim što je ovakav oblik obrazovanja postao trend u srednjim školama širom Evrope, u Holandiji se uvodi i u osnovne škole. Predviđa se da će novi obrazovni sistem biti baziran upravo na laptopovima i tablet računarima.

05/12/2014 14:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga