Sajam stručnih i umetničkih škola

22/03/2016 15:44

Sajam stručnih i umetničkih škola

U Domu omladine u Beogradu održaće se sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, pod sloganom “Po svojoj meri školu izaberi”, koji se održava u utorak i sredu, 29. i 30. marta.

Cilj sajma je da se učenicima osnovnih škola predstave programi 40 srednjih stručnih i umetničkih škola iz Beograda.

Štandovi škola učesnica Sajma biće otvoreni od 10 do 16 časova.

Sajam će trajati dva dana kada će postioci – učenici osnovnih škola i njihovi roditelji, imati priliku da se na direktan način informišu o načinu upisa, smerovima u školama i obrazovnim profilima za koje su budući srednjoškolci zainteresovani.

Posetioci Sajma će imati priliku da pogledaju prezentacije škola, raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Nacionalna služba za zapošljavanje će đacima na Sajmu, na svom štandu, ponuditi i aplikacije “Vodić za osnovce” i “Karijerno putovanje” koje će u formi kompjuterske igrice pomažu deci u izboru zanimanja.

Na Sajmu će biti prisutni i psiholozi koji će davati stručne savete iz profesionalne orijentacije svima kojima je to potrebno.

Beogradski Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola organizuju Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, gradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograda.

22/03/2016 15:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga