“2000 srednjoškolaca radiće u Srbiji”

19/04/2016 12:05

“2000 srednjoškolaca radiće u Srbiji”

Unija srednjoškolaca Srbije (USS) u petak, 22. aprila u 40 gradova širom Republike Srbije realizovaće, po šesti put, projekat “Srednjoškolci za srednjoškolce” (SzS).

plakat UNSSProjekat “Srednjoškolci za srednjoškolce” se već dugi niz godina sprovodi u Evropi pod nazivom “Social Day”, a sve je počelo 1962. godine u Švedskoj, nakon čega se akcija proširila na Norvešku, Nemačku, Italiju, Dansku i mnoge druge države.

Pokazalo se da mladi tako razvijaju svoje mogućnost na najkorisniji način, a i samim tim se pripremaju za svet odraslih.

U Srbiji projekat “Srednjoškolci za srednjoškolce” sprovodi UNSS na nacionalnom nivou, a vremenom se koncept samog projekta razvijao – pa danas obuhvata dan kada srednjoškolci rade u lokalnim preduzećima koja doniraju srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS.

U okviru akcije, srednjoškolci će učestvovati i na treninzima za pisanje projekata, na konkursu za finansiranje projekata od zajednički prikupljenih sredstava i u realizaciji projekata na lokalu.

Za pet godina u SzS-u je učestvovalo više od 8.000 srednjoškolaca, 600 preduzeća, 30 gradova i uspešno je finansirano više od 70 učeničkih projekata.

Od samog početka UNSS pri realizaciji projekta ima podršku MInistarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije.

19/04/2016 12:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga