Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

20/05/2015 11:35

Sajam profesionalne orijentacije u Inđiji

“Sajam profesionalne orijentacije”, koji organizuju učenici srednje škole “Dr Đorđe Natošević” iz Inđije, održava se 20. maja od 17:30 časova u dvorištu galerije “Kuća Vojnovića”.

Sajam se održava u okviru projekta “Iskustveno učenje”.

Srednjoškolci iz Inđije organizuju sajam sa ciljem da omoguće privrednicima sa teritorije Inđije da mladim ljudima predstave svoj rad i da na taj način prikažu za kojim stručnim profilima će imati potrebu u budućnosti, kako bi i mladi ljudi bili upućeni i na taj način lakše došli do odluke – koju srednju školu da upišu i koju profesiju da odaberu.

Učenici smera ekonomski tehničar i komercijalista organizuju i “Reviju maturskih haljina i frizura”, gde će učenici smera muški/ženski frizer imati priliku da pokažu svoje radove, a učenici smera kuvar/konobar će biti zaduženi za osveženje svih prisutnih.

“Iskustveno učenje” je projekat koji ima za cilj da poveže nastavno gradivo sa društveno korisnim radom u lokalnim zajednicama. Učenici će dobiti priliku da, učestvujući u organizaciji i realizaciji lokalnih, društveno korisnih akcija, prodube svoje znanje i steknu praktične veštine, kao i da razviju osećaj za društvenu odgovornost.

Projekat realizuje Kolping društvo Srbije, a do sada je u programima učestvovalo više od 200 učenika iz više gradova.

20/05/2015 11:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga