Mlada inovatorka osvojila tri zlatne medalje u Moskvi

16/04/2015 14:05

Mlada inovatorka osvojila tri zlatne medalje u Moskvi

Jovana Kondić, učenica drugog razreda gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu osvojila je tri zlatne medalje u Moskvi na internacionalnom salonu inovacija “Arhiomedes”.

Pored tri zlata, Jovana je za svoj rad dobila i specijalno priznanje u Kataru.

Jovana je izmela prirodnu termalnu izolaciju, koja je na bazi cementa, celuloze i zeolita. Ovaj izum našao se u svetskom finalu Guglovog takmičenja u inovacijama, gde je ocenjen kao izuzetan i veoma efikasan jer ne može da gori, a može da se reciklira, čime čuva i životnu sredinu.

“Ovo je za mene predivno iskustvo, jer sam osvarila svoj san, osvojivši tri zlatne medalje. Drago mi je što sam uspela da učinim svoj grad ponosnim i nadam se da će i ubuduće biti ovako dobrih rezultata”, rekla je Jovana i dodala da je posebno zahvalna Gradu Novom Sadu kojo joj je omogućio da ode u Moskvu i da predstavi Novi Sad i Srbiju u najboljem svetlu na internacionalnom salonu inovacija.

Mlada inovatorka je u Moskvi dobila zlatnu medalju žirija Internacionalnog salona “New Time” iz Sevastopolja, kao i Hrvatskog saveza inovatora. Nakon ovako velikog uspeha, Jovana je pozvana u Kinu na salon inovacija u Šangaji, koji će biti održan u septembru.

Pre zlatnih medalja u Moskvi, Jovanin izum osvojio je zlatnu plaketu na 28. Tesla festu u Novom Sadu.

Izvor: 021

16/04/2015 14:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga