Učenica srednje škole među najboljim svetskim inovatorima

20/02/2015 10:30

Učenica srednje škole među najboljim svetskim inovatorima

Jovana Kondić, učenica drugog razreda Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, zahvaljujući svojoj ideji nalazi se na listi 30 najboljih svetskoh inovatora, prema kompaniji Gugl.

Njena ideja da se zeolit može koristiti kao izolacioni materijal u građevinarstvu svrsala ju je među najbolje svetske inovatore.

“U pitanju je termoizolacioni panel koji se sastoji od prirodnog materijala zeolita od celuloze i od cementa i može da se postavlja, tako kako sam ja predvidela i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane, visoko je efikasan, ne podržava gorenje, a pritom je potpuno ekološki, može da se reciklira, to je inovacija na koju sam ja najviše ponosna, zato što svojom visokom efikasnošću ne krši neka pravila prirode”, rekla je Jovana.

Na internacionalnom takmičenju inovacija u Moskvi Jovana će predstaviti svoj jedinstveni patent.

“Zaista sam zahvalna svojoj porodici, svojim prijateljima, profesorima škole koji su mi bili podrška od početka svega ovoga, a ovom prilikom želim da se zahvalim gradu i gradonačelniku koji su mi obezbedili da otputujem tamo i da predstavim svoj grad i državu u najboljem svetlu”, kaže Jovana.

Pored toga što ima talenat za prirodne nauke, Jovana trenira odbojku, uči francuski, deo nastave sluša na nemačkom, a nakon seminara iz robotike plan joj je da učestvuje u Penici.

Izvor: RTV

20/02/2015 10:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga