12 vrlo čudnih gadžeta

26/07/2021 13:35

12 vrlo čudnih gadžeta

Tehnologija nam je promenila život na bolje, ali postoje i stvarčice koje su, najblaže rečeno, čudne. Svi imamo uređaje ili aparate bez kojih ne možemo kao što su telefoni, laptopovi, mašine za pranje veša ili pametni satovi. S druge strane tehnologiju korisnih prate i izumi koji su neobični i za koje možemo da se zapitamo zašto postoje.

Sajt “makeuseof.com” sastavio je listu 12 najčudnijih tehnoloških naprava kojima su neki oduševljeni, dok su drugi baš njima zbunjeni.

1. The HushMe – liči na futurističku masku za lice, ali nema nikakve antivirusne zaštite. Dizajniran je da blokira zvuk telefonskih poziva u javnosti. Ovaj gadžet se povezuje sa telefonom, stavi oko usta, a slušalice u uši. Na taj način se primaju pozivi, međutim, dokazano je da zapravo ne blokira zvuk. Em što je preskup, jako smešno i izgleda.

2.Pavlok – dizajniran je da stvara prilično dobre navike, a loši sankcioniše i to manjim strujni udarom. Ukoliko ste uneli kao obavezu svakodnevno vežbanje i to prekršite, narukvica, jer tako je dizajniran, pecne ruku.

3. Kuoobo –  jastuk ima pričvršćen rep koji se zapravo maše napred-nazad. On je zapravo dizajniran da uteši korisnike, oponašajući kućnog ljubimca.

4. Nabaztag – zec koji se povezuje na Internet. Ovaj uređaj je bio neka vrsta osnovnog digitalnog asistenta, stvorenog godinama pre drugih pametnih pomoćnika. Nazbatag može da preuzme vremenske prognoze, pročita e-poštu svog vlasnika i izvrši niz drugih zadataka. Međutim, uređaj nije previše zaživeo u svetu.

možda vas zanima i: Crni ekran smrti, treće oko i maske sa senzorima

5. Podloga za presvlačenje beba – ova pametna podloga za presvlačenje beba omogućava praćenje unosa bebine hrane, težine, promene pelena i drugih zdravstvenih ili životnih faktora. Međutim, iako ima mnogo benefita, cena joj je previsoka.

6. Pametni pojas – da li ste ikad pogledali svoj kaiš i pomislili kako biste voleli da imate telefon koji se može povezati sa telefonom. Pa, verovatno niste. Ali ima ko jeste. Postoji kaiš koji se može povezati sa telefonom i evidentirati niz različitih stvari, kao što su veličina struka, vreme sedenja i vreme provedeno u nošenju kaiša svakog dana.

7. The Kuirki Egg Minder –  tacna za jaja koja se povezuje sa telefonom, a zatim vam šalje obaveštenja kada vam ponestane jaja ili kada se jaja pokvare. Zanimljivo, farmerima i restoranima, možda.

8. Clocki Rolling Alarm Clock –  ovaj uređaj može biti interesantan i koristan. Radi se budilniku koji se odmiče kako mu se primaknete i sve vreme još uvek zatrubivši glasnom melodijom za buđenje.

9. Somnok – Somnok je robotski jastuk u osnovi dizajniran za maženje. Ideja iza jastuka je da pomogne ljudima da bolje spavaju i to umirujućim zvukovima prirode i sposobnošću da oponaša disanje.

10. Noćna WC svetla – uglavnom upalimo svetlo u toaletu pre nego što u isti uđemo. No, možda postoje situacije u kojima teže pronađemo wc šolju pa ovaj uređaj onda i ima smisla.

11. Četkica za celu vilicu – mali uređaj je dizajniran da pere svaki zub u ustima, a da zapravo ne morate da perete zube. Jednostavno stavite uređaj u usta i on počinje da radi. Međutim, zbog visoke cene, zubi se mogu prati i na standardni način.

12. Pametni prsten – ovaj uređaj je dizajniran da istovremeno nadgleda vaša osećanja i pomaže vam da upravljate njima. Prsten se može povezati sa vašim pametnim telefonom i može identifikovati koje emocije osećate u bilo kom trenutku. Iako se sama ideja čini korisnom, postavlja se pitanje da li je nekome potreban prsten da bi znali kako se osećamo.

 

26/07/2021 13:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga