Radionice za decu od 5 do 12 godina: Prijavite se za BESPLATAN Porodični dan u Savremenoj

17/01/2019 15:07

Radionice za decu od 5 do 12 godina: Prijavite se za BESPLATAN Porodični dan u Savremenoj

Savremena osnovna škola i gimnazija i SPONE Sistem Stimulacije u subotu, 19. januara, od 10 do 13 časova održaće još jedan Porodični dan za roditelje i decu od 5 do 12 godina u prostorijama Savremene gimnazije u Palati Beograd u Masarikovoj.

Porodični dan je manifestacija namenjena celoj porodici, posvećena savremenoj edukaciji, kreativnim radionicama, druženju i zabavi, a roditelji na njoj mogu da dobiju procene stručnjaka o razvoju svog deteta.

Prijavite se odmah i obezbedite svoje mesto na vreme BESPLATNO »


Pogledajte kako je izgledao prvi Porodični dan u Savremenoj

Niz zanimljivih aktivnosti za nezaboravno iskustvo

Na Porodičnom danu deca i njihovi roditelji moći će da učestvuju na čak 12 radionica: „Pokrenimo robota”, „Zabavne matematičke igre”, „Radionica crtanja i slikanja: Kreativna ruka”, „Muzikaonica”, „IT kids”, „Govorno-jezička procena logopeda”, „VR edukativno putovanje”, „Didaktičke igre”, „Procena afiniteta deteta”, „Sportić”, „Kahoot kviz na tabletu” i „Psihološka procena statusa deteta”.

Upoznaće se sa robotima, a pomoću VR naočara obići će Kinu, London, Pariz, Dubai, Egipat i druge gradove i države, zakoračiće i na Mars, leteti iznad planina, plivati sa ajkulama, posetiti piramide, upoznati brojne životinje i različite kulture.

Za tri sata, koliko će trajati ovo druženje, deca će imati priliku da učestvuju i u dramskoj, muzičkoj i umetničkoj radionici, gde će vežbati svoja glumačka umeća, usvajati i raspoznavati osnovne muzičke elemente, ritam, melodiju, dinamiku i projektovati svoj unutrašnji svet kroz boje, oblike i kreativan rad koji podrazumeva slikanje, crtanje i igranje različitim materijalima.

Prijatan boravak u prostorijama najmodernije Kembridž škole u Srbiji omogućiće im da vide i ispitaju kako je to koristiti najsavremeniju tehnologiju, a u Kahoot kvizu će moći da provere svoje poznavanje bajki.

Roditeljima posebno važna procena afiniteta deteta, mališani oduševljeni VR-om i robotima

Na Porodičnom danu ipak neće uživati samo deca. Roditelji ovu posetu mogu da iskoriste da popričaju sa logopedima, psiholozima i ostalim stručnjacima koji im mogu pomoći da saznaju kako na vreme da prepoznaju i procene afinitete svog deteta i na koji način da podstaknu njihov razvoj pažnje, pamćenja, komunikacije i govora.

„Lep je prostor. Deca su oduševljena svime, a najviše vremena su proveli tamo gde su sportovi”, rekla je mama koja je bila na prošlom Porodičnom danu u Savremenoj.

Ni pozitivni utisci dece nisu izostali.

„Dopalo mi se što smo istraživali razne gradove”, rekao je jedan od najmlađih posetilaca Porodičnog dana.

Zašto je Savremena osnovna stvarno drugačija?

Sinteza naprednih metodičkih pristupa čini da nastavni proces u Savremenoj osnovnoj bude raznovrstan, bogat i podsticajan. Dete usvaja ključnu sposobnost za uspeh u 21. veku – strast prema celoživotnom učenju i napretku, a škola postaje sinonim za nešto što se voli.

Kao deo LINK Educational Alliance, jedinstvenog obrazovnog sistema u regionu sa preko 20 godina iskustva, Savremena osnovna škola je nastala na temeljima Savremene gimnazije, a sa akreditacijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Univerziteta u Kembridžu, čiji je uspeh najbolja potvrda liderske pozicije savremenih škola na svim nivoima obrazovanja.

Savremena osnovna pruža sveobuhvatan razvoj dečje ličnosti i talenta, podržava učenje na osnovu afiniteta i personalizovan pristup, pomaže detetu da razvije pamćenje, koncentraciju i fokus, osnažuje refleksivno učenje i podstiče što više multidisciplinarnih časova u školi i van nje. Pored toga, u školi je usvojen Harvardov program za razvoj višestruke inteligencije, koji oblikuje svakog pojedinca da bude ono što zapravo jeste, a uz njega i pomoć roditelja, koji su stalni partneri u obrazovanju i vaspitanju u Savremenoj, dete raste u individualnu, jaku ličnost, ne stapajući se sa propisanim društvenim šablonima.

Za Savremenu osnovnu je karakteristično to što mališani usvajaju i jačaju znanje engleskog jezika od malih nogu i u školi imaju 100% zdravo odrastanje, što im pomaže da kritički sagledaju stvarnost i ostvare svoj pun potencijal.

Zbog svega ovoga, Savremena osnovna škola je Future Ready School, odnosno škola spremna za budućnost.

Kvalitetan i stvarno drugačiji model obrazovanja za srećno odrastanje deteta

Kako i priliči naslednici Savremene gimnazije, i u Savremenoj osnovnoj školi je učenje bazirano u pametnim učionicama – Intelligent Classrooms. Ovakav vid učenja – uz najmoderniju tehnologiju i jedinstven način, u dosadašnjem iskustvu je pokazao da učenici pomoću njega postižu maksimalne rezultate.

U Savremenoj osnovnoj deca se mogu školovati na Nacionalnom i Kombinovanom programu i na kraju školovanja steći nacionalnu ili dvostruku diplomu.

„Roditelji za svoje dete mogu da biraju da li će se ono školovati isključivo na srpskom jeziku ili će njihov izbor pasti na nastavu koja podrazumeva časove na srpskom i na engleskom jeziku”, ističe direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić i dodaje: „Bogate vannastavne aktivnosti i radionice čuvaju maštu dece, dete u njima i uče ih nekim životnim veštinama. Neke od tih aktivnosti ćemo predstaviti na Porodičnom danu, u subotu, 19. januara, na koji pozivam sve zainteresovane roditelje”.

Prijavite se za Porodični dan i uživajte u Savremenoj

Manifestacije kao što su porodični dani se svuda u svetu naplaćuju, ali organizatori su odlučili da roditeljima koji imaju decu od 5 do 12 godina sve ovo poklone bez nadoknade – besplatno.

Ako ste roditelj deteta ovog uzrasta, prijavite se što pre za Porodični dan, obezbedite svoje mesto na vreme i provedite još jedan sjajan dan sa svojim mališanom u subotu, 19. januara, od 10 do 13 časova u prostorijama Savremene gimnazije (Palata Beograd, ulaz iz Kralja Milana).

17/01/2019 15:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga