Mala matura: Da li znaš koliko bodova imaš do sada?

12/06/2017 14:00

Mala matura: Da li znaš koliko bodova imaš do sada?

Za upis u srednje škole biće potrebno sabrati bodove koji se dobijaju na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, ali i bodovi osvojeni na maloj maturi.

Dok se pripremate za polaganje završnog ispita, odnosno testova koji su u okviru male mature, ne bi škodilo da saznate koliko sada, pre polaganja ispita, imate bodova na osnovu uspeha.

Za upis u četvorogodišnje smerove srednjih škola biće potrebno najmanje ukupno 50 bodova, odnosno – učenik koji ima manje od 50 bodova neće moći ni da konkuriše za ove smerove, pa će se na njegovoj/njenog listi želja naći samo trogodišnji smerovi.

test

Izračunaj bodove

Kako bi izračunao/la koliko bodova imaš za sada na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda potrebno je da znač koji ti je bio prosek ocena na kraju ovih razreda.

Upravo te cifre (na primer 4,91 ili 3,75) upišu u prazna polja našeg kalkulatora i na kraj ćeš dobiti ukupan broj bodova koje ćeš, nakon objavljenih bodova sa testova, sabrati sa bodovima sa male mature i dobiti cifru sa kojom će ući u trku za upis željene srednje škole.

12/06/2017 14:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga