Medalje za mlade programere iz Srbije

03/08/2015 09:27

Medalje za mlade programere iz Srbije

Na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja je održana u Kazahstanu, mladi programeri iz Srbije osvojili su četiri medalje.

Ove godine Informatička olimpijada održana je od 26. jula do 2. avgusta, a učestvovalo je 322 takmičara iz 83 države, što je rekordan broj učesnika.

Takmičari iz naše države osvojili su tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Srebro su osvojili Dimitrije Erdeljan iz novosadske gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, Marko Stanković i Dušan Živanović, učenici gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, dok je bronzanu medalju osvojio učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, Nikola Jovanović.

Ekipa iz Srbije je za ovo takmičenje odabrana nakon niza kvalifikacija, okružnih i državnih takmičenja i na kraju – posle Srpske informatičke olimpijade.

Takmičenja i pripreme učenika organizuje Državna komisija za takmičenja iz informatike, koju čine većinom studenti. Na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi svaku državu može da predstavlja najviše četiri takmičara koji se takmiče individualno.

Ekipu iz Srbije vodili su Marko Savić sa Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Dimitrije Dimić, sa Računarskog fakulteta u Beogradu.

03/08/2015 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga