U petak i subotu proba male mature

06/04/2017 10:15

U petak i subotu proba male mature

Proba male mature zakazana je za petak i subotu, 7. i 8. april, a osnovnim školama su dostupni zadaci koji će se nalaziti na probnim testovima za osmake.

U petak, 7. aprila će se održati probni test iz matematike u periodu od 12 do 14 časova, dok će test iz maternjeg jezika biti u subotu, 8. aprila od 9 do 11:30, nakon čega će u 12 časova početi polaganje probnog kombinovanog testa koji se sastoji od pitanja iz pet oblasti – istorije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Svaki od probnih testova sastoji se od 20 zadataka, a cilj probnog testiranja je da se vidi koliko su se učenici do sada pripremili za polaganje male mature, ali i da im se pruži prilika da se upoznaju sa procesom polaganja završnog ispita koji ih očekuje polovinom juna meseca.

Proba male mature na sedam jezika

Probno testiranje će se održati na srpskom i na još sedam jezika nacionalnih manjina – mađarskom albanskom, bosanskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i hrvatskom.

Svi učenici osmih razreda polagaće isti testi iz matematike, a ista pitanja će biti za sve i na kombinovanom testu, dok će test iz maternjeg jezika biti različit zbog toga što svaki jezik ima svoje specifičnosti.

Mala matura će se polagati 14, 15. i 16. juna i svakog dana će se polagati po jedan od tri testa – prvi po redu je test iz maternjeg jezika, zatim iz matematike, a za kraj – kombinovani test.

06/04/2017 10:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Perk Trens
7 godine ranije

Jel će biti test objavljen negde?

Pretraga