Medalje za srpske đake u Bukureštu

20/10/2014 13:16

Medalje za srpske đake u Bukureštu

Na takmičenju iz fizike i informatike održanom u Bukureštu učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su dve srebrne i sedam bronzanih medalja.

Učenici iz ove gimnazije su se prvi put takmičili na tom takmičenju i postigli su sjajan uspeh iako su se takmičili sa timovima koji su već osvajali najveća odličja na Svetskoj olimpijadi iz informatike.

Zadaci su bili vrlo zahtevni, a koncept je bio isti kao na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike.

Takmičenje je trajalo dva dana, a učestvovalo je 15 ekipa iz 8 zemalja.

Srebrnu medalju je na takmičenju iz informatike osvojio Filip Vesović, a bronzane medalje su osvojili Srđan Matković, Ognjen Đuričić i David Davidović.

Na takmičenju iz fizike su učestvovale dve ekipe iz Srbije. Jedna ekipa je iz Matematičke gimnazije čiji čanovi su osvojili pet medalja – srebrnu je osvojio Marko Šušnjar, a bronzane Dušan Đorđević, Marko Purić, Stefan Đorđević i Vuk Radović.

Drugu ekipu činili su Miloje Đukanović iz lozničke gimnazije, Jovan Jovanović iz 13. beogradske gimnazije, a bronzane medalje pripale su Janku Šušerčiću iz Prve kragujevačke gimnazije, Mariji Šindik iz Matematičke gimnazije i Stefanu Joka iz novosadske gimnazije.

Izvor: Blic

20/10/2014 13:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga