12 medalja sa Olimpijade u Kazahstanu pripalo srpskim gimazijalcima

18/01/2015 21:57

12 medalja sa Olimpijade u Kazahstanu pripalo srpskim gimazijalcima

Na 11. Olimpijadi iz matematike, fizike i informatike održanoj u Kazahstanu, učestvovalli su i učenici Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša koji su osvojili ukupno 12 medalja.

Anđela Šarković, učenica gimnazije “Svetozar Marković” osvojila je zlatnu medalju na takmičenju iz matematike, Nikola Spasić, učenik iste škole, osvojio je bronzu, a učenici Matematičke gimnazije u ovoj oblasti su tri medalje – Aleksa Konstantinov srebro, a Bogdana Jelić i Luka Vukelić bronzu.

Iz oblasti fizike, srpski gimnazijalci osvojili su bronzane tri medalje – Dušan Ðorđević i Marko Purić iz Matematičke gimnazije i Nemanja Mandić iz gimnazije “Svetozar Marković”.

Dve srebrne medalje iz informatike pripale su Nikoli Jovanoviću iz Matematičke gimnatije i Marku Stankoviću iz gimnazije “Svetozar Marković”. Bronze su, iz ove oblasti, osvojili Beograđanin Filip Vesović i Nišlija Dušan Živanović.

Konkurencija na Olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu bila je velika. Učestvovalo je 385 takmičara iz 15 država, podeljenih u 58 timova.

18/01/2015 21:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga