Koji je najbolji jezik za programiranje?

25/08/2017 17:56

Koji je najbolji jezik za programiranje?

Nije tajna da je programiranje jedan od najtraženijih poslova 21. veka, a ukoliko ste se opredelili za ovo zanimanje, prvo morate savladati programski jezik. Ali koji je pravi izbor?

U moru programskih jezika, donosimo ti nekoliko koje preporučuju svetski programeri.

Java – Ovaj najpopularniji jezik vam omogućava da radite bukvalno sve: od velikog softvera, korporativne web stranice, do Android aplikacija.
Python – Još jedan veoma dobar izbor, jer je jednostavan za učenje i lako se primenjuje. Ovo je odličan jezik za nauke o podacima i zaista popularan za stvaranje odličnih web stranica.
Javascript – Ako želite da vaša karijera bude usmerena na web programiranje (web development), skoro svaki sajt koristi Javascript kako bi omogućio napredne funkcije za korisnike kada otvaraju svoje web pretraživače.
Ruby – Prilično slično Pythonu, lak je za učenje, nudi slične mogućnosti, a u svetu je popularan upravo zbog toga što je lagan za početnike. Međutim, njegove mogućnosti su ograničene.
C # – Ovo je jedini jezik koji može da se uporedi sa Javom u smislu moći i mogućnosti. Nastao je, pre svega, za Microsoft i Windows aplikacije. Međutim, vremenom je proširen na Android i iOS sisteme.
Drugi jezici – Postoji još mnogo programskih jezika.Između ostalih, vredi pomenuti HTML i CSS, koji su dobar izbor za web dizajnere i web programere. Bilo kako bilo, nemojte da provodite sate i dane odlučujući koji je jezik za vas najbolji, osim ako ne učite programiranje za veoma specifičnu namenu.

25/08/2017 17:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga