Najpopularnije gimnazije u Beogradu

21/10/2014 16:32

Najpopularnije gimnazije u Beogradu

Među najpopularnije gimnazije u Beogradu spadaju Prva, Treća i Četrnaesta beogradska gimnazija, dok se pri samom kraju liste nalaze Lazarevačka, Zemunska i Obrenovačka gimnazija.

Minimalan broj bodova za upis u Treću beogradsku gimnaziju, ove godine je iznosio 93,6 bodova, što je manje nego prosle godine. Dok minimalan broj bodova za Prvu beogradsku gimnaziju iznosi 90 bodova, a za Četrnaestu i Devetu gimnaziju 89 bodova.

Poslednjih nekoliko godina najtraženija gimnazija je bila Deveta gimnazija, međutim ona nije više tako dominantna u odnosu na Desetu gimnaziju, koja predstavlja najveće iznenađenje.

Razlog za veliku posećenost i uspon Desete gimnazije, je uvođenje dvojezičnog odeljenja, srpsko-engleskog. Svake godine ovo odeljenje upiše novih 30 učenika.

Postoji nekoliko faktora koji utiču na popunjenost gimnazija, kao što su kvalitet nastave, lokacija, interesovanje lokalnog stanovništva. Jos jedan, ne manje bitan faktor, je i težnja učenika da se školuju u određenom delu grada. Na primer, Zemunska i Sedma gimnazija imaju negativnu “gravitaciju” odnosno potencijalni učenici odlaze u škole bliže centru Beograda.

 

 

21/10/2014 16:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga