Zašto je dobro upisati privatnu srednju školu?

08/07/2020 16:41

Zašto je dobro upisati privatnu srednju školu?

Čekanje na rezultate polaganja prijemnog ispita za srednje škole nije jednostavno ni đacima, a ni njihovim roditeljima. A tek nakon toga sledi čitava peripetija oko upisa… popunjavanje čuvene liste želja, briga oko toga da li ste odabrali baš one škole u koje vaše dete može da se upiše i na kraju čekanje. 

Čini se da je proces upisa srednjih škola postao prilično složen. U to nema sumnje. A verovatno roditelji mnogih današnjih svršenih osmaka pamte kako je bilo jednostavno kada su se oni upisivali. Prosto, odaberu školu koju žele da pohađaju i to samo jednu, a ne njih 20, kako je danas predviđeno. Zatim u tu školu jedino predaju dokumenta i polažu prijemni ispit. Ako baš ne osvoje dovoljno poena i ne uspeju da upišu željenu srednju školu, jednostavno u takozvanom drugom krugu upisa pronađu školu, koja zahteva određeni broj poena. I to je bilo sve.

Ali, svako vreme nosi svoje trendove, pa tako i ovo. Danas su se i đaci i njihovi roditelji upoznali sa novim principom upisa. Nekom se dopada takav način upisivanja, nekom ne, ali nema izbora.

Da li zaista mora tako?

Ovo je pitanje koje ćete čuti od gotovo svakog roditelja budućeg srednjoškolca, koji se prvi put susreće sa celokupnim postupkom upisivanja. Jedina olakšica je ako je kroz ovaj proces već prošao sa starijim detetom, pa je koliko – toliko upućen.

Inače, sve to deluje mnogo komplikovano, u to nema sumnje. 

Međutim, na svu sreću postoje i druge opcije. A jedna od njih je i Srednja medicinska i IT gimnazija, koja na tri lokacije u zemlji omogućuje zainteresovanim učenicima upis. 

Nema sumnje da će se roditeljima, odnosno starateljima budućih srednjoškolaca ova ideja dopasti, tim pre što su cene u potpunosti u skladu sa platežnom moći građana. Jednostavnije rečeno, upis na redovno školovanje je dostupan svima koji su zainteresovani i koji imaju rposečna primanja. 

Sedište Srednje medicinske i IT gimnazije se nalazi u Kragujevcu, u ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića broj 23. Upravo tu je potrebno da roditelji dostave svu potrebnu dokumentaciju i prijave, odnosno upišu svoje dete. 

Nije zgoreg da pomenemo i to da se i u Makenzijevoj ulici broj 53, u Beogradu nalazi istureno odeljenje ove srednje škole. Budući srednjoškolci u srpskoj prestonici će vrlo lako doći do prostorija škole, jer se one nalaze u neposrednoj blizini hrama Svetog Save i trga Slavija. 

Prijavljivanje i upis je omogućen i za istureno odeljenje u Novom Pazaru. Srednja medicinska i IT gimnazija u ovom gradu se nalazi na adresi Relje Krilatice 8. 

Zašto je ovo ispravna odluka?

Pored toga što ćete uložiti relativno mala novčana sredstva u školovanje svog deteta, vi ćete mu omogućiti i da pohađa kvalitetnu obrazovnu instituciju, budući da se Srednja medicinska i IT gimnazija trudi da kvalitet nastave neprekidno unapređuje. 

Podrazumeva se da se svi aktuelni standardi poštuju, kao i program koji je propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. 

A da bi roditelji bili sigurni da je ovo zaista najbolji izbor, moraju znati da škola poseduje sve neophodne dozvole i licence, tako da se diploma koju učenici dobijaju po završetku školovanja svrstava u rang sa diplomom svake druge zakonom priznate škole u našoj zemlji. 

Dakle, nema više nikakve sumnje da ćete načiniti pravi izbor ako se odlučite za ovu opciju. 

08/07/2020 16:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga