Likovni konkurs za učenike srednjih škola

12/04/2016 09:44

Likovni konkurs za učenike srednjih škola

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige i 400 godina od smrti Vilijema Šekspira, Centar za kulturu i obrazovanje Sonta organizuje likovni konkurs pod nazivom “Šekspir – naš savremenik”.

Likovni konkurs je namenjen učenicima srednjih škola iz Apatina i Sombora, a krajnji rok za prijavu je 20. april.

Likovna tehnika i format rada mogu biti po slobodnom izboru autora, ali rad mora biti originalno delo, isključivo jednog autora, a jedan učesnik može poslati više radova.

Radovi se dostavljaju lično ili putem pošte na adresu: Centar za kulturu i obrazovanje Sonta, Marka Oreškovića 58a, 25264 Sonta, sa naznakom: “Za likovni konkurs”.

Na poleđini rada potrebno je napisati ime i prezime autora, razred i odeljenje, naziv škole i kontak telefon učesnika.

Dodatne informacije mogu se od Slađane Vlatković (za učesnike iz grada Sombora), putem telefona 061 305 3559 i Sare Stepanović (za učesnike iz opštine Apatin), putem telefona 064 1132 548.

Više informacija može se dobiti i slanjem mejla na adresu [email protected] ili putem Facebook stranice udruženja.

23. april obeležava se kao Svetski dan knjige i autorskih prava odlukom donetoj na Generalnoj konferenciji UNESCO-a 1995. godine. Na ovaj dan 1616. godine preminula su dva velika pisca tog doba – Miguel de Servantes i Viljem Šekspir.

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta obeležiće ovaj datum organizovanjem književne večeri u sonćanskoj biblioteci, kao i izložbom tematskih likovnih radova za koju je raspisan konkurs.

12/04/2016 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga