“Nedelja programiranja” sada i za učenike u Srbiji

09/12/2014 16:50

“Nedelja programiranja” sada i za učenike u Srbiji

“Nedelja programiranja” koja traje od 8. do 12. decembra, kao podrška globalnoj inicijativi “Sat programiranja” neprofitne organizacije Code.org, ima za cilj da pokrene i ohrabri 100 miliona učenika iz celog sveta da se oprobaju kao programeri i nauče nešto više o tome.

 

nedelja-programiranja

Kako bi se znanje u oblasti informatike unapredilo i kako bi učenici savladali stvaranje nove tehnologije, a ne samo upotrebljavanje, nastavnici i učenici u Srbiji uključeni su u ovu akciju. Kompanija Microsoft će tokom cele “Nedelje programiranja” putem videokonferencija unaprediti kapacitet nastavnika iz škola širom Srbije kako bi nastava programiranja bila što kvalitetnija. Učenici će za to vreme imati priliku da koriste Microsoft platforme namenjene baš za njih kako bi što brže savladali programiranje i počeli samostalno kreiranje programa i aplikacija.

Sa ciljem da se unapredi saradnja u oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisaće Ugovor o transformaciji obrazovanja sa kompanijom Microsoft Srbija. Kraj “Nedelje programiranja” obeležiće svečano otvaranje novog dela Razvojnog centra Microsofta u Srbiji. To će biti prilika da se, pored brojnih zvaničnika i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ugoste i učenici iz istraživačke stanice Petnica.

Ugovor Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa kompanijom Microsoft Srbija omogućiće nastavnicima i školama u Srbiji da budu jednaki učesnici programa “Microsoft inovativni nastavnik” koji već postoji u svetu. Na taj način nastavnicima i školama biće dostupno pristupanje globalnom portalu na kojem se vrše razmene lekcija i ideja za nastavu širom sveta. Školama u Srbiji ovaj Ugovor doneće priliku da bude deo “Microsoft inovativne škole” kako bi mogle da sarađuju sa drugim obrazovnim institucijama iz različitih krajeva sveta, a takođe naše škole će moći besplatno da koriste Office 365 uslugu za nastavnike i učenike.

09/12/2014 16:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga