Ples maturanata za Ginisov rekord

30/03/2017 10:10

Ples maturanata za Ginisov rekord

Ove godine će maturanti iz cele Srbije 19. maja zajedno sa svojim vršnjacima iz više zemalja Evrope učestvovati u maturantskom plesu kadril – koji će oboriti Ginisov rekord.

Najveći simultani ples na svetu biće upisan u Ginisovu knjigu rekorda, a za sada je rekord od 33.202 plesača postavljen 2011. godine.

Organizatori ove manifestacije, koja traje već 13 godina, pozvali su zainteresovane gradove, škole i maturante da se u što većem broju pridruže ovom zajedničkom plesu kada će maturanti simultano u svim evropskim gradovima koji učestvuju plesati istu koreografiju.

Osim iste koreografije, maturanti će naravno plesati i uz istu muziku – kompoziciju “Slepi miš” Johana Štrausa, a muzika će se emitovati preko satelitskog radija – tačno u podne kada ples i počinje.

Kraljevo je prvi grad iz Srbije koji se priključio tom projektu Plesnog saveza Slovenije 2005. godine, nakon čega su se pridruživali i ostali gradovi.

U plesu najčešće učestvuju maturanti srednjih škola, dok u nekim gradovima plešu i “mali maturanti” – osmaci.

U projektu su, do sada, učestvovali i maturanti Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Estonije…

30/03/2017 10:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga