Novi Sad: Jeftinije mesečne karte za srednjoškolce

11/01/2016 10:41

Novi Sad: Jeftinije mesečne karte za srednjoškolce

Učenici srednjih škola sa teritorije opštine Novi Sad koji putuju u škole u mestima udaljenim do 50 kilometara od Novog Sada, mogu dobiti jeftinije mesečne karte za putovanje.

Kako bi dobili jefitnije mesečne karte za putovanje u školu u drugom polugodištu, srednjoškolci moraju podneti zahtev u pisarnici Gradske kuće u Novom Sadu-.

Svi koji podnesu zahtev imaće mesečnu kartu po ceni nižoj za 40 odsto, a ovu razliku u ceni finansiraće Grad Novi Sad.

U izuzetnim slučajevima, Grad će finansirati i do 80 odsto cene mesečne karte za prevoz pojedinim učenicimakoji su bez jednog ili oba roditelja, koji su dete samohranog roditelja, iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak, izbeglo, prognano ili raseljeno lice…

Učenici koji su ovo pravo ostvarili u prvom polugodištu ne moraju ponovo da prilažu dokumenta prlikom podnošenja zahteva, ali je potrebno da pondesu zahtev, navedu ime i prezime, mesto i adresu stanovanja, kontakt telefon, naziv i sedište auto-prevoznika, relaciju putovanja, naziv, adresu i mesto škole koju pohađaju.

Đaci koji prvi put podnose zahtev za umanjenje cene mesečne karte moraju podneti i posebnu dokumentaciju uz zahtev, koja je naznačena na zahtevu za povlašćeni prevoz.

11/01/2016 10:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga