Agencija ih prevarila – Đaci ostali bez para i bez ekskurzije

06/10/2014 08:54

Agencija ih prevarila – Đaci ostali bez para i bez ekskurzije

Đaci srednje škole “Dragačevo” iz Guče, koji pohađaju treći razred, nisu otišli na ekskurziju, a nije im vraćen ni novac. Trebalo je da putuju preko agencije “Feniks turs” iz Kraljeva.

Đaci su uplatili po 22.500 dinara, a na trebalo je da krenu u septembru na ekskurziju u Beč, Prag i Budimpeštu. Međutim, na ekskurziju nisu otišli, a novac im još nije vraćen.

Učenik Goran Radivojević kaže da je trebalo da krenu na put 14. septembra, a onda im je rečeno da se ekskurzija odlaže za narednu nedelju. Nakon toga, ekskurzija je odložena za 26. septembar, a onda im je saopšteno da je neće ni biti jer agencija nije uspela da obezbedi uslove. Razočarani učenici na kraju ni ne znaju o čemu se radi, sve što znaju je da ne idu na ekskurziju i da novac nisu dobili nazad.

Učenici su sve rate uplatili na vreme, iako je vreme velike ekonomske krize. Sada im agencija nudi da na proleće idu na ekskurziju, što je daleko od prvobitnog dogovora.

Direktor Škole Dragan Tanović, za Blic je izjavio da se predstavnica agencija pojavila 3. septembra i objasnila kako agencija ne može da obezbedi prevoz za đake i predložila da se ekskurzija odloži. Tad je od škole zatražila da joj dostavi obaveštenje o tome kako učenici traže odlaganje ekskurzije da bi im na osnovu toga vratili novac nakon otkazivanja rezervacija. Oni su dostavili obaveštenje, ali novac im nije vraćen.

Agencija je tek 18. septembra poslala dopis kako je odlaganje prihvatila, a put je bio zakazan za 14. septembar. Nakon toga su odložili put za proleće i tada su roditelji tražili novac nazad, koji još nije vraćen.

Izvor: Blic

06/10/2014 08:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga