Literarni konkurs: Srpsko pero 2019.

14/05/2019 14:14

Literarni konkurs: Srpsko pero 2019.

Savet međunarodnog književnog festivala „Srpsko pero “ i Narodna biblioteka Jagodine raspisuju 33. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu „Srpsko pero 2019“.

Nagrada „Srpsko pero“ se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati u Jagodini u junu, povodom Vidovdana.

Pravo učešća imaju mladi pisci iz celog sveta koji dostave radove na srpskom jeziku. Radove bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 20. maja.

U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke. U okviru završne svečanosti biće uručena nagrada „Srpsko pero“ najboljem mladom piscu kao i nagrade „Zlatni Orfej“ za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije, „Pomoravski orfej“ najuspešnijem piscu Pomoravlja,“Pergament“ za nabolju prvu objavljenu knjigu bez obzira na žanr, kao i Međunarodna nagrada za najbolji haiku godine. Najuspešniji radovi sa festivala biće publikovani.

Izvor: konkursiregiona.net

14/05/2019 14:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga