Namirnice u borbi sa aknama i bubuljicama

04/01/2018 16:04

Namirnice u borbi sa aknama i bubuljicama

Mnogo faktora utiče na to kakav kvalitet kože imamo, a pored gena, u velikoj meri ulogu igra i sama ishrana. Uz izbegavanje začinjene, masne i slatke hrane, u nastavku otkrijte kojim namirnicama možete da sprečite pojavu akni i bubuljica.

Riba

Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, riba sprečava pojavu upala i samim tim i nastajanje akni. Ovih masnih kiselina, u slučaju da ne volite ribu, možete naći i u orasima, bademima i lanenim semenkama.

Zeleni čaj

Zahvaljujući anioksidantima, zeleni čaj štiti telo od spoljnih faktora i tako sprečava pojavu upala na koži. Uz to, čisti i celo telo. Napomena: Imajte na umu da ovaj čaj sadrži kofein, pa stoga budite umereni u konzumiranju.

Ostrige

Ovi morski plodovi prepuni su minerala cinka, koji uklanja akne. Ipak, najbolje je cink uzimati prirodnim putem, a ne uz pomoć suplemenata, jer može imati suprotan efekat. Osim u ostrigama, ovog minerala ima i u semenkama budneve i lubenice, govedini i telećoj džigerici.

Voće i povrće

Mnoge vrste voća i povrća sadrže beta- karoten, koji pomaže u uklanjanju masnoće sa lica, a u isto vreme imaju i antiupalno dejstvo.

Probiotici

Uz to što deluju protiv upala u crevima, probiotici utiču na smanjenje bubuljica. Zbog toga, u svakodnevnu ishranu uvedite prirodne probiotike, kao što su jogurt, crna čokolada, kefir, kombuha čaj i kiseli krastavci.

04/01/2018 16:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga