Gde živi najbolja profesorica na svetu?

31/10/2014 10:40

Gde živi najbolja profesorica na svetu?

Gordana Naumović, jedna od najpoznatijih i najboljih profesora ruskog na svetu, već decenijama živi u podrumu solitera u Novom Beogradu.

Ona je učestvovala na raznim takmičenjima vezanim za ruski jezik, a kaže da se takmičila sa ljudima kojima je ruski maternji jezik i pobedila ih je. Proglašena je za najbolju profesorku ruskog jezika na svetu od strane Rosotrudničestva (Ruske federalne agencije za pitanja sunarodnika).

Naime, profesorka već više od tri decenije živi u ovim uslovima, a od plate u srednjoj školi, a potom i na fakultetu, nije uspela da kupi stan, a kredit joj nije odobren jer se borila sa kancerom.

Mnogi su joj obećavali da će joj rešiti stambeno pitanje, međutim, sve su ispale prazne priče – jedni druge su krivili, a profesorka je ostala u podrumu, na ulazu u garažu, gde vlada mrak, smeće i pacovi.

Takmičenje na kom je nagrađena trajalo je pet meseci i odvijalo se preko interneta. Ovo joj je predstavljalo problem jer u podrumu nema internet, ali uspela je da se snađe – koristila je internet u obližnjem kafiću, radila dan i noć i uspela je da pobedi. Na takmičenju je učestvovao veliki broj profesora ruskog sa 140 univerziteta iz 40 zemalja, a 90% je bilo ruskog porekla. Ona je, kako kaže, od 39 godina staža, samo 31 dan provela u Rusiji.

Imala je više nominacija od bilo kog drugog takmičara, a žiri se oduševio njenim udžbenicima.

Izvor: Blic

31/10/2014 10:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga