Sportovi za koje sigurno niste znali

02/03/2020 12:44

Sportovi za koje sigurno niste znali

Sport je svakodnevnica velikom broju ljudi, bilo da se aktivno bavimo njime ili pratimo rezultate omiljene ekipe na tribinama ili iz fotelje. Postoji ogroman broj sportova za koje ste barem čuli, a mi vam sada predstavljamo neke za koje retki ljubitelji sporta znaju.

Trkanje nojevima

U Africi, postoji sport u kojem su uključeni nojevi. Ove ogromne ptice mogu da dostignu veliku brzinu, pa je ljudima palo na pamet da ih, poput trke konjima, iskoriste i da osmisle sport. Ubrzo, ova disciplina postala je veoma popularna i u SAD.

Šah i boks

Iako biste možda pomislili da ove dve sportske discipline je nemoguće spojiti, to se ipak desilo! Šah-boks uključuje partiju ozbiljnog razmišljanja dok igrači igraju šah, a zatim sledi boks meč.

Podvodni hokej

Ovaj sport nastao je 1954. godine u Engleskoj, a igrači igraju hokej, sa palicama, ali u bazenu.

Zorbing

U pitanju je trkanje u ogromnim gumenim loptama, a pored spuštanja niz padine, takmičari se trkaju i dok plutaju na reci ili dok zaobilaze brojne postavljene prepreke.

Trkanje na lopati

Spuštanje niz padinu, na lopati, kao na sankama, postalo je sport 1997. na zimskim „X- igrama“ u SAD.

Nošenje mlade

Ova sportska disciplina nastala je u Finskoj, a 1999. godine stigla je i u Severnu Ameriku. Tokom trke, muškarac nosi ženu i prolazi kroz različite prepreke. Najbrži tim, koji stigne do cilja bez ispuštanja partnerke, razume se, pobeđuje.

Slonovski polo

Polo, igra konjanika sa loptom i štapom, dobila je konkurenciju. U pitanju je slonovski polo, gde su pravila ista, osim što takmičari ne jašu konje, već slonove. Sport je nastao u Indiji.

Bicikl-bol

Poput fudbala, igrači treba da daju go, međutim, umesto nogu, koriste točkove od bicikla i glavu. Sve vreme, igrači po terenu voze bicikl, a korišćenje nogu i ruku je zabranjeno.

02/03/2020 12:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga