Zbog kojih grešaka nastaju mitiseri?

07/11/2017 16:11

Zbog kojih grešaka nastaju mitiseri?

Ukoliko nemate problematičnu kožu, ali su se mitiseri ipak pojavili, možda se razlog krije u ovim čestim greškama koje pravimo, a da nismo svesni.

Greška #1: Pritisak

Stalni pritisak na određeni deo tela začepljuje pore i stvara mitisere crnih ili belih vrhova. Zbog toga menjajte svaki dan rame na kojem nosite torbu ili je pak nosite u ruci.

Greška #2: Nakit i asesoari

Ogrlice, narukvice, kape i naočare za sunce vam možda jesu omiljeni odevni komad, ali svi ovi asesoari mogu da uzrokuju pojavu mitisera. Zbog toga postarajte se da i koža i predmet koji ide na nju budu čisti svaki put pre upotrebe.

Greška #3: Pogrešno znojenje

Znoj nagriza kožu i uzrokuje nastanak mitisera i akni, a nehigijena može da pogorša stanje kože. Stoga, ukoliko niste u mogućnosti da se umijete ili okupate, lice i druge delove tela koji su se oznojali obrišite antibakterijskim vlažnim maramicama.

Greška #4: Napad proizvoda za negu

Pogrešan izbor kreme, pudera za lice, losiona za telo, pa čak i dezodoransa i parfema može da uzrokuje pojavu mitisera. Uz to, pokušajte da ne preterujete sa upotrebom preparata za negu, kako se pore ne i zapušile

07/11/2017 16:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga