Kako da ostanete nezavisni, iako ste u vezi

16/03/2020 14:38

Kako da ostanete nezavisni, iako ste u vezi

Biti zaljubljen je jedan od najlepših osećaja koje možemo doživeti.

Većina nas voli da bude u vezi i da provodi vreme sa svojim partnerom. Lagodnost koju osećamo kada smo posvećeni svom partneru je nezamenjiv.

Vaš partner je vaš najbolji prijatelj i možete da mu se poverite. Možete samo da ćutite dok ste sa njima dok gledate serije i filmove ili kada izlazite sa njim.

Ali ovo se dešava samo kada možete da održite i svoju nezavisnost, bez obzira što ste u vezi. Ako se ikada osećate kao da gubite svoj identitet u vezi, vreme je da preduzmete neke mere kako biste više sebe cenili.

Ovo su načini na kojima možete postati nezavisni dok ste u vezi. Ovi saveti vas neće samo učiniti srećnijim, već će vam i poboljšati vezu.

Vi ste odgovorni za svoja osećanja:

Najpre, morate da prestanete da zasnivate svoju sreću na dela svog partnera. Vaša osećanja i emocije su vaša odgovornost. Niko vas ne može učiniti srećnim ukoliko to ne možete učiniti sami za sebe. Da, potrebna vam je sigurnost i ljubav od strane vašeg partnera, ali na kraju dana, jedina osoba koja može da vas natera da išta osećate ste vi sami.

Ne je nekad dobra reč:

Morate da naučite da kažete ne, ali i da prihvatite. Ako mislite da možete da se ponašate kako god želite dok ostalvljate svojg partnera da obavlja sve poslove umesto vas, stvarate toksični disbalans u svom odnosu i počećete više da zavisite od svog partnera. Nekada, ako kažu ne, prihvatite to i nastavite dalje.

Znajte šta je za vas bitno:

Morate da prihvatite da su svi različiti; vi i vaš partner možete imati drugačije prioritete i vrednosti. Možda je vama važna vaša karijera, dok oni žele više da se posvete vašoj vezi. Odlučite se šta su vaši prioriteti i imajte razumevanja za njihove. To će dovesti do međusobnog razumevanja, slobode i kompromisa – ono što je neophodno za zdravu vezu.

Izađite sa svojim prijateljicama:

Kada smo u vezi, naše vreme se obično vrti oko našeg partnera i to nije dobro posle nekog vremena. Zarad vašeg mentalnog zdravlja i sreće, važno je da nekad izađete sa svojim prijateljicama i provede vreme sa njima. Ovo podstiče poverenje između partnere, ali partneri se međusobno više cene kada imaju ovu naviku.

Volite sebe:

Ovo je najbitnija stvar koju treba da učinite za sebe. Kada znate sopstvenu vrednost i odbijate da prihvatite išta manje od onoga što zaslužujete, to vam pomaže da stvarate zdravije veze i osigurava da ni od koga ne zavisite.

16/03/2020 14:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga