Imate problem sa koncentracijom? Verovatno ne jedete dovoljno ovih 9 namirnica!

10/01/2018 14:28

Imate problem sa koncentracijom? Verovatno ne jedete dovoljno ovih 9 namirnica!

Mozgu je, kao i ostatku tela, potrebno gorivo kako bi funkcionisao. Snagu mozak crpi iz hrane, a ukoliko manjka važnim nutrijentima, ne može pravilno da funkcioniše. U nastavku otkrijte koju hranu treba da konzumirate, kako ne biste imali problema sa koncentracijom.

Španat

Ovo povrće utiče kako na fokus tako i na snagu samog mozga, a sve zahvaljujući holinu– nutrijentu koji je sastavni deo vitamina B kompleksa. Španat se pokazao kao delotvoran u poboljšanju mentalnog potencijala, kao i u boljem savladavanju gradiva.

Jogurt

Pored toga što je ova namirnica dobra za sistem za varenje, blagotvorno deluje i na mozak. Jogurt reguliše procese u organizmu zaduženim za raspoloženje, pa pored toga što umanjuje depresiju, pomaže i u boljoj koncentraciji.

Crveni kupus

Slično borovnicama, crvenni kupus zahvaljujući nutrijentima utiče na bolje kognitivne sposobnosti i fokus.

Orasi

Orasi su već decenijama poznati kao hrana za mozak, a brojne studije iznova pokazuju da ovo orašasto voće poboljšava memoriju i opštu funkciju mozga.

Avokado

Avokado ima brojne benefite po naše zdravlje, a pored toga što pomaže u mršavljenju, utiče na lučenje dopamina, koji poboljšava pažnju, potivaciju i fokus.

Divlji losos

Omega 3 masne kiseline u divljem lososu su prava hrana za mozak, jer potpomažu rad nervnih ćelija.

Brokoli

U brokoliju se nalazi sastojak koji utiče na zdrav rast  i razvoj nervnih ćelija.

Semenke bundeve

Ove semenke prepune su nezasićenim mastima i drugim nutrijentima koji utiču pozitivno na rad mozga, umanjuju depresiju i nesanicu, a poboljšavaju memoriju.

Borovnice

Mnogobrojne studije pokazale su da borovnice, zahvaljujući antioksidantima i polifenolima, poboljšavaju kognitivne funkcije, a neki su ovo voće proglasili i ultimativnom hranom za mozak.

 

10/01/2018 14:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga