Bogat program za školarce na raspustu

26/11/2014 15:30

Bogat program za školarce na raspustu

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak izjavio je za RTV Studio B da je Grad Beograd, i pored teške finansijske situacije uspeo da pripremi sadržajan program za zimski raspust i za to je izdvojeno oko šest miliona dinara.

On je rekao da veliki broj roditelja ne može da priušti deci da odu van grada za vreme raspusta.

Sada dolazi zimski raspust i Sekretarijat za sport i omladinu se trudi da deci omogući veliki broj besplatnih programa kako bi oni mogli na adekvatan način da se bave sportom za vreme raspusta. Ove godine je program bogatiji nego ranije, rekao je Gak, i poručio da želi da se zahvali svim opštinama i sportskim centrima jer je saradnjom sa 14 centara organizovan program za zimski raspust.

Program se zasniva na rekreativnom plivanju i rekreativnom klizanju zbog zimskih uslova, ali u sportskim centrima će svakako biti i borilačkih veština i sportova sa loptom poput košarke, odbojke, rukometa i sličnih, rekao je on.

Organizovaće se i programi prilagođeni za decu sa smetnjama u razvoju, a osim toga, za decu po osnovnim i srednjim školama biće na raspolaganju i jedan vid kreativnih radionica.

Osnovnu i srednju školu u Beogradu pohađa oko 200.000 dece, a oko 55% porodica ne može da ode van grada za raspust. Na sajtu grada Beograda roditelji će moći da se informišu o terminima u sportskim centrima gde će deca moći besplatno da borave i da se na vreme prijave, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu.

On je dodao i da je prvenstveno sa aspekta bezbednosti zabrinjavajuće što čak 60% dece do 18. godine u Beogradu ne zna da pliva, pa je pozvao roditelje da dovedu decu na rekreativno plivanje, kao i klizanje i hokej u hali “Pionir”. Prema njegovim rečima, Grad Beograd danas izdvaja milion evra da pomogne klubovima kroz termine kako bi roditelji imali manje troškova za treniranje njihove dece.

Izvor: Blic

26/11/2014 15:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga