Ovi beauty trendovi su opasni po zdravlje!

14/03/2018 12:14

Ovi beauty trendovi su opasni po zdravlje!

Danas, uprkos tome što je moda, pa samim tim i kozmetička industrija uznapredovala, neki beauty trendovi se i dalje praktikuju uprkos tome što su veoma štetni po zdravlje.

Opasni trendovi nege i lepote

Povećanje usana

U poslednjih nekoliko godina, postalo je veoma popularno da malim uređajima, nalik na plastične čaše, uz pomoć sisanja i vakuma, devojke povećavaju usne. Ipak, ovim procesom može doći do oštećenja tkiva, pucanja krvnih sudova, pa čak i gubitka funkcija u određenim delovima usana.

Steznici za tanji struk

Pored uređaja za povećanje usana, već nekoliko godina u modi su i korzet steznici koji se nose nekoliko sati i umanjuju struk. Ipak, do manjeg struka dolazi usled smanjenja tkiva oko struka, a to može da dovede do oštećenja unutrašnjih organa i kičme.

Mitiseri i lepak

Maska na bazi aktivnog uglja koja je lepljiva i uklanja mitisere veoma je popularna već nekoliko godina. Iako je ona efikasna, maska u kućnim uslovima, sa aktivnim ugljem i lepkom nije dobra ideja. Pored toga što lepak može da dospe u oči i dovede do oštećenja vida, koža može da bude iziritirana i da nastanu ozbiljne upale i oštećenja.

Dezodorans/ lak za kosu kao prajmer

Brojne devojke kao prajmer ili fiksator šminke koriste dezodorans ili sprej za kosu. Ipak, ovi proizvodi mogu da začepe pore, dovedu do pojave akni i upala na licu.

14/03/2018 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga