Prvo odeljenje srednje škole u istoriji opštine Golubac

06/12/2017 14:41

Prvo odeljenje srednje škole u istoriji opštine Golubac

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas u Golupcu izdvojeno gimnazijsko odeljenje Srednje škole iz Velikog Gradišta, prvo odeljenje srednje škole u istoriji te opštine.

Golubac je jedna od opština koje su ove godine dobile izdvojeno odeljenje gimnazije kako bismo deci omogućili da se obrazuju u mestu u kome žive“, rekao je ministar Šarčević i podsetio da je veći broj gimnazijalaca cilj Strategije obrazovanja 2020.

“Kako bismo ostvarili ono što piše u strategiji, da 40 odsto srednjoškolaca čine gimnazijalci, nismo dozvolili da se snize kriterijumi, već smo reformisali gimnazijsko obrazovanje, kroz novi, informatički smer, ali i izborne pakete.Kada su u pitanju manje opštine neke od problema sa školskim prostorom biće rešeni kroz mrežu škola, ali i primenom rešenja iz novog sistemskog zakona koja se tiču organizacije rada obrazovno vaspitnih ustanova”, rekao je Šarčević.

Tokom posete Golupcu ministar se sastao sa predsednikom opštine Nebojšom Mijovićem i obišao osnovnu školu ”Branko Radičević”.

Predsednik opštine zahvalio se ministru na prilici da deca iz Golupca prvi put idu u srednju školu u svom mestu. Mijović je rekao da je u poslednje dve godine iz opštinskog budžeta uloženo 35 miliona dinara u obnovu školskih objekata i da je plan da u narednom periodu završimo rekonstrukciju preostalih objekata.

Izvor: mnp.gov.rs
Foto: mnp.gov.rs

06/12/2017 14:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga