Nagrade za najuspešnije aplikacije srednjoškolaca

23/12/2015 11:23

Nagrade za najuspešnije aplikacije srednjoškolaca

Za najuspešniju aplikaciju na ovogodišnjem mts Android konkursu progašena je aplikacija tima “2school4school” iz gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša.

Mts Android konkurs je raspisan od strane kompanije Telekom Srbija po peti put za redom ove godine, a namenjen je učenicima gimnazija.

Glavna nagrada ove godine je poseta Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni, a za ovu nagradu nadmetalo se 20 timova.

Prilikom ocenjivanja aplikacija vrednovani su ideja, inovatnivnost, kompleksnost rešenja, funkcionalnost i opšti utisak, a dodatno je uzeta društveno odgovorna namena aplikacija i doprinos razvoju mts usluga.

Tim iz Niša, koji se sastojao od tri učenika Gimnazije “Svetozar Marković”, sa svojom aplikacijom pod nazivom “MiCross” osvojio je prvo mesto i put u Barselonu. Njihova aplikacija daje mogućnost korisnicima da kroz međusobno takmičenje upoznaju znamenitosti Niša.

Nagrada za drugo mesto su tablet računari koje su osvojili predstavnici Matematičke gimnazije iz Beograda – Luka Jovičić sa aplikacijom “BGBus” koja je namenjena lakšem kretanju i snalaženju u glavnom gradu, i tim “Fifi i drugari” sa aplikacijom “Bizi” koja je nemenjena internom poslovanju firmi.

Treće mesto su zauzeli učenici Prve kragujevačke gimnazije okupljeni u tim pod nazivom “Konstruktori” sa aplikacijom “Morsenger” namenjenoj osobama sa oštećenim vidom, i tim “Almajo” iz Matematičke gimnazije koji su napravili aplikaciju “TurtleSurvival” koja na zabavan način razvija ekološku svest korisnika.

Za treće mesto nagrade su bili pametni telefoni koje su osvojili svi učenici.

Specijalna nagrada za posebno izraženu inovativnost “Snaga inovacije – Igor Osmokrović” za koju se dobijaju iPhone pametni telefoni, dodeljena je aplikaciji “Prvi pametni telefon” koja je namenjena roditeljima i deci, a koju je kreirao tim “Tri V” iz Matematičke gimnazije.

23/12/2015 11:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga