Video igrice kao predmet u školi!

19/01/2016 12:13

Video igrice kao predmet u školi!

Igranje video igrica je jedna od omiljenih akivnosti mnogih mališana, a kada bi to bio predmet u školi – svima bi to bio omiljeni predmet – to je sigurno!

Upravo se ovaj predmet i uvodi u nastavni plan jedne srednje škole u Bergenu u Norveškoj, gde će igranje igrica predstavljati jedan od izbornih predmeta.

Naime, deca u ovoj školi će imati mogućnost da odaberu igranje igrica, odnosne eSport umesto fizičkog vaspitanja.

gejmer

U ovoj školi naćiće se posebna gejmerska soba koja će imati 15 vrhunskih računara kako bi na času koji se tu održava moglo da bude 30 učenika.

Plan je da za vreme časa uvek jedna polovina učenika, njih 15, igra neke video igre, a za to vreme druga polovina mora da radi neku fizičku aktivnost – koja potpomaže koncentraciju i reflekse koji su potrebni svakom dobrom gejmeru. Nakon nekog vremena grupe učenika bi se menjale.

Na ocenu iz ovog predmeta uticaće sposobnost učenika da komunicira tokom partije, kao i kvalitet njihove taktike i strategije koje koristi tokom igre.

Nastavni program za ovaj predmet će se sastojati od dve igrice koje će se igrati, a na učenicima je da odluče koje će to igrice biti, na osnovu liste koju je škola statavila. Na listi se nalaze igre kao što su LoL, Dota 2, Counter Strike i druge.

Časovi eSporta održavaće se pet sati u toku svake radne nedelje.

19/01/2016 12:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga