U Vojvodini osnovci u školskim klupama, srednjoškolci u kombinovanoj nastavi

14/01/2022 17:43

U Vojvodini osnovci u školskim klupama, srednjoškolci u kombinovanoj nastavi

Za sve učenike koji nastavu pohađaju u školama, nošenje zaštitne maske je obavezno.

Učenici osnovnih škola u AP Vojvodini, kojima se danas završava zimski raspust, pohađanje nastave od ponedeljka 17. januara 2022. nastaviće u školskim klupama.

Kada su u pitanju učenici srednjih škola u pokrajini, od ponedeljka će se nastava odvijati kombinovano, tako da će pohađati nastavu u školama dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2 084 (0.27%). Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine.

14/01/2022 17:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga