Vojvođanski srednjoškolci na takmičenju u preduzetništvu

02/12/2015 10:39

Vojvođanski srednjoškolci na takmičenju u preduzetništvu

Takmičenje učenika srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine u preduzetničkim veštinama, pod nazivom “Poslovni izazov”, održava se u četvrtak, 3. decembra.

“Poslovni izazov” će se održati u sal Ribarac na RIbarskom ostrvu u Novom Sadu, sa početkom programa u 10 časova.

Na takmičenju će učestvovati 100 učenika iz srednjih škola širom Vojvodine, a svi će imati “izazov”, odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Srednjoškolci će imati pomoć od poslovnih volontera. Takmičari će biti podeljeni u 20 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola.

Zadatak svim timovima je da pronađu rešenje problema i kreiraju biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici koja bude prisustvovala takmičenju.

Učenici koji budu deo tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, dok će pobednici nacionalnog takmičenja u aprilu 2016. godine u Zagrebu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, zajedno sa svojim vršnjacima iz država regiona – Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Cilj takmičenja “Poslovni izazov” je da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine učenici će učestvovati na četiri regionalna Poslovna izazova u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu, gde će biti ukupno 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

U Novom Sadu će učestvovati srednjoškolci i srednjoškolke iz Poljoprivredne škole iz Bačke Topole, Srednje škole iz Novog Bečeja, Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”, Medicinske škole “7.april”, Računarske gimnazije “Smart”, Tehničke škole “Pavle Savić” i Srednje stručne škole “Mileva Marić Ajnštajn” iz Novog Sada, Poljoprivredne škole iz Futoga, Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Rume, Srednje ekonomske škole i Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Sombora, Karlovačke gimnazije iz Sremski Karlovaca, Ekonomske škole i Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, Školskog centra “Nikola Tesla” iz Vršca i Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole “Uroš Predić” iz Zrenjanina.

Program takmičenja počinje u 10 časova kada će svi timovi dobiti svoje zadatke. Do 15:45 časova će svi imati vremena da rade na rešenju, dok će u 16 časova biti prezentacija kreiranih rešenja i biznis planova.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada zakazana je za 18:30 časova.

“Poslovni izazov” je takmičenje koje organizuje Dostignuće mladih u Srbiji, a koje je finansirano od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

02/12/2015 10:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga