Novi Sad: Debata učenika srednjih škola

07/04/2016 09:29

Novi Sad: Debata učenika srednjih škola

Debata srednjoškolaca i srednjoškolki na temu “Ovaj dom podržava sporazum EU i Turske o izbeglicama” održava se u četvrtak, 7. aprila, sa početkom u 12 časova.

Na debati će učestvovati polaznici Evropske škole debate, koja je trajala od novembra 2015. godine do februara 2016. godine.

Na takmičenju, koje se održava u holu zgrade Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine u Novom Sadu učestvovaće šest od 30 srednjoškolaca koji su pohađali radionice o Evropskoj uniji i debatnim veštinama.

U Novom Sadu će se održati debata u formatu tri na tri u kojoj će učestvovati: Andrej Mirković – Gimnazija “Laza Kostić” Novi Sad, Lea Hrubenja – Karlovačka gimnazija Sremski Karlovci, Tesa Vrtunski – Gimnazija “Svetozar Marković” Novi Sad, Danka Krtinić – Gimnazija i ekonomska škola “Jovan Jovanović Zmaj” Odžaci, Nikola Stanković – Gimnazija “Sveti Sava” Beograd i Uroš Pajčin – Pravno-poslovna škola Beograd.

Posle takmičenja, koja će se održavati u Novom Sadu, Nišu, Bečeju i Paraćinu, finale će se održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu, 20. maja.

Program organizuju Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu, Informacioni centar EU i Debatna akademska mreža ”Otvorena komunikacija”.

07/04/2016 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga