Uspeh srpskih učenika na Festivalu slovenske muzike u Moskvi

26/05/2015 16:43

Uspeh srpskih učenika na Festivalu slovenske muzike u Moskvi

Na Festivalu slovenske muzike, koji je održan u Moskvi ove godine po 11. put, učenici muzičkih škola iz Srbije postigli su veliki uspeh.

Učestvovalo je 670 muzičara iz 13 slovenskih zemalja, koji su se od 14. do 18. maja takmičili u više kategorija. Učenici Neda Nikolić i Veljko Nenadović osvojili su Gran pri u kategoriji kamerna muzika.

Neda Nikolić osvojila je i prvo mesto u solo disciplini Duvački instrumenti, dok je Ratko Pavlović u kategoriji Klasična harmonika bio laureat takmičenja. Učenik Veljko Nenadić – pijanista i kompozitor, osvojio je prvo mesto u kategoriji Klasična kompozicija.

Vojislavu Avramoviću, istaknutom srpskom pedagogu, na Festivalu je dodeljena Medalja slovenskog fonda Rusije za Razvoj Slovenske kulture.

U toku takmičenja, profesor Avramović bio je član žirija za kategoriju Klavir i predsednik žirija za disciplinu Klavirski duo.

Zbog odličnih rezultata, organizatori Festivala slovenske muzike u Moskvi, odlučili su da na narednom, 12. po redu Festivalu slovenske muzike u Rusiji, koji će se održati 2016. godine, Srbija dobije priliku da se predstavi svojim muzičkim delima – kao zemlja domaćin u Moskvi.

26/05/2015 16:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga