Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije

20/04/2015 11:04

Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije

Devetnaesti po redu Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije održavaju se u Knjaževsko-srpskom teatru u Kraljevu od 17. do 26. aprila, a nosi naziv “Zaviri na susrete”.

Na pozorišnim susretima učestvovaće gimnazijalci iz Ćuprije, Zemuna, Aleksandrovca, Valjeva, Topole, Niša, Požarevca, Vršca, Beograda, Prokuplja, Dragačeva, Kuršumlije, Lebana, Brusa, Požege, Sremske Mitrovica, Novog Sada, Aranđelovca, Lazarevca i grada domaćina.

Biće izvedene 22 predstave u takmičarskom delu koje su u produkciji 20 gimnazija iz Srbije. Žiri koji će ocenjivati predstave čine reditelj Miloš Milovanović i glumci Sanja Todorović Matejić i Đorđe Đoković.

Ulaznice, poceni od 50 dinara, mogu se kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.

Pozorišni susreti gimnazija Srbije organizovani su od strane učeničke organizacije “Sopče” i Đačkog parlamenta Prva kragujevačke gimnazije, u saradnji sa upravom škole.

Ova manifestacija nastala je kao ideja grupe učenika odeljenja za taletnovane za matematiku (SM) pre 19 godina, kada je ovu ideju podržao tadašnji direktor Prve kragujevačke gimnazije.

Danas su Pozorišni susreti zvanično takmičenje gimnazijalaca Srbije i nalati se u Godišnjem kalendaru Ministarstva prosvete repubile Srbije.

Na Pozorišnim susretima nagrade se dodeljuju za najbolji učenički dramski tekst, najbolju učeničku režiju, učeničku scenografiju, kostim, muziku, scenski pokret, scenski govor, kolektivnu igru, epizodnu mušku i žensku ulogu, glavnu mušku i žensku ulogu i najbolju predstavu u celini.

U ocenjivanju predstava učestvuje i publika, pa postoji i posebna nagrada – nagrada publike koji ne može dobiti jedino škola domćin.

Više informacija nalazi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Izvor: RTV

20/04/2015 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga