Proglašeni pobednici Srpske matematičke olimpijade

08/04/2016 11:24

Proglašeni pobednici Srpske matematičke olimpijade

Srpska matematička olimpijada, koja se po deseti put održala u Matematičkoj gimnaziji, završena je, a na svečanosti zatvaranja proglašeni su pobednici.

Kompanija NIS već četvrtu godinu za redom podržava Srpsku matematičku olimpijadu, kao i odlazak najboljih takmičara na Međunarodne olimpijade iz ove oblasti.

U okviru programa “Energija znanja”, NIS podržava i Olimpijade iz oblasti fizike, hemije i ruskog jezika.

Veliku Zlatnu statuu “Energije znanja” osvojio je Igor Medvedev, učenik Matematičke gimnazije, srebrnu statuu osvojio je Nikola Pavlović iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, dok je bronzana statua “Energije znanja” pripala Aleksi Milojeviću, učeniku Matematičke gimnazije.

Male statue “Energije znanja” osvojili su Aleksa Konstantinov, Nikola Sadovek i Ognjen Tošić – učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Najbolji učesnici su svojim plasmanom obezbedili kvalifikaciju za učešće na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja će se ove godine održati u julu u Kini.

Srpsku matematičku olimpijadu, koja se ove godine održala 1. i 2. aprila u prostorijama Matematičke gimanzije, organizuju Društvo matematičara Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Svečanoj dodeli nagrada su prisustvovali prof. dr Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, dr Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije, dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

08/04/2016 11:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga