Medicinske škole najpopularnije

16/09/2014 11:39

Medicinske škole najpopularnije

Posle prvog upisnog kruga najveći broj upražnjenih mesta je ostao u stručnim školama. Upražnjenih mesta je ostalo i u gimnazijama, i to čak i u nekim većim gradovima, ali su u medicinskim školama popunjena sva mesta.

Tražnja za medicinskim školama je tolika, da je u nekim slučajevima i poslednji upisani na listi u medicinskoj školi imao više bodova u odnosu na đake upisane u neke ”jače” gimnazije. U Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi u Beogradu je na smeru farmaceutski tehničar prvoplasirani đak imao 99.4 boda a poslednji na listi 89.5 bodova. Prvoplasirani farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi ”Dr Milenko Hadžić” iz Niša je imao čak 102 boda, a posledji na listi 95.4 bodova.

U beogradskoj Trećoj gimnaziji prvoplasirani učenik na prirodno-matematičkom smeru ima 101.4 bodova, dok na društvenom smeru nijedan kandidat nije ostvario maksimalan broj bodova. Treća gimnazija je najzahtevnija po pitanju donje granice, pošto na prirodnom smeru poslednji upisani kandidat ima 95.6 bodova, a na društvenom 91.8 bodova.

Za upis u prirodno-matematička odeljenja u Prvoj i Devetoj gimnaziji je takože bilo potrebno ostvariti velik broj bodova. U Lazarevcu, Obrenovcu i Grockoj je zato sasvim drugačija situacija. Poslednje upisani kandidat u Lazarevačkoj gimnaziji ima samo 39.2 bodova, a u Grockoj 37.3. U tim školama ima mesta za upis i u drugom krugu.

Od novosadskih škola najteže je upisati Gimnaziju ‘’Jovan Jovanović Zmaj’’, jer je minimum na prirodno-matematičkom smeru bio 94.3 boda, a na društvenom 93.8 bodova. Na oba ova smera su po dva prvoplasirana kandidata imala više od 100 bodova.

Najviše upražnjenih mesta ima u mašinskim školama, gde u nekim slučajevima nije popunjen ni najpopularniji smer – mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje. U ekonomskim školama u Beogradu se može naći poneko slobodno mesto, ali samo u prigradskim opštinama.

16/09/2014 11:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga