Srednjoškolci se takmiče u preduzetništvu

17/12/2014 16:58

Srednjoškolci se takmiče u preduzetništvu

“Poslovni izazov”, takmičenje učenika srednjih škola u preduzetništvu, održava se u hotelu M u Beogradu u četvrtak 18. decembra.

Na takmičenje se prijavilo 100 srednjoškolaca iz škola u Beogradu, a zadatak im je da reše pravi poslovni problem koji se pred njih stavlja u okviru takmičenja.

Takmičari će biti podeljeni u 20 timova, a u kreiranju bizinis plana i prezentacije na kraju takmičenja pomoćiće im volonteri. Na osnovu krajnje šprezentacije žiri će odlučiti pobednika.

Timovi koji osvoje prva tri mesta prolaze na takmičenje u Nacionalnom finalu odakle pobednik ide naPoslovni izazov zapadnog Balkana” – takmičenje koje okuplja učenike srednjih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje se održava u aprilu u Podgorici.

Takmičenje “Poslovni izazov” je nastao sa namerom da se đaci srednjih škola podstaknu na unapređenje svojih veština u oblasti preduzetništva kako bi sebi olakšali zapošljavanje kada za to dođe vreme.

“Dostignuća mladih” je obrazovni program koji se odvija u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu a u toku jedne školske godine okupi preko 400 učenika iz 90 srpskih opština, a u okviru “Dostignuća mladih u Srbiji” organizovano je i ovo takmičenje koje finansira Američka agencija za međunarodni razvoj i kompanije BASF.

17/12/2014 16:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga