Prilika za godinu dana školovanja u Americi

25/09/2015 10:56

Prilika za godinu dana školovanja u Americi

Učenici prvog i drugog razreda srednje škole imaju priliku da jednu godinu provedu školujući se u Americi.

Kako bi dobili stipendiju za godinu dana školovanja u Americi, učenici moraju proći testiranje koje se održava u Nišu u Gimnaziji “9. maj” u sredu, 30. septembra.

Stipendiranje srednjoškolaca za školovanje u Americi organizuje se u okviru programa “Future Leaders Exchange”.

Pravo na prijavljivanje imaju đaci koji su rođeni između 1. januara 1999. godine i 15. jula 2001. godine, dok je za učenike sa invaliditetom uslov da su rođeni između 15. februara 1998. i 15. jula 2001. godine.

Testiranje za stipendiju je besplatno, a kandidati moraju doneti samo izvod iz matične knjige rođenih i jednu noviju fotografiju dimenzija 3×4 cm.

Prvi krug testiranja je kraći test engleskog jezika. Nakon toga, dan kasnije održava se drugi krug testiranja koji podrazumeva duži test znanja engleskog jezika i pisanje sastava na engleskom jeziku.

Kandidati koji uspešno prođu prva dva kruga testiranja biće pozvani na intervju, nakon čega će dobiti materijale za prijavu.

Srednjoškolci koji budu odabrani da učestvuju u ovom programu, biće obavešteni na proleće.

Kandidati će biti odabrani na osnovu postignuća učenika koja se vide iz detaljne prijave, preporuke nastavnika i demonstrirane pripremljenosti za godinu dana razmene i boravka u Americi.

Stipendija za godinu dana školovanja u Americi obezbeđena u okviru “Flex” programa koji je pokrenut pre 22 godine od strane Kongresa SAD, a zahvaljujući njemu svake godine se u Ameriku pošalje na školovanje oko 800 učenika.

Učenici koji dobiju priliku da se godinu dana školuju u Americi živeće u nekoj američkoj porodici koja se prijavi za učestvovanje u ovom programu. Stipendija koju učenik dobije pokriva avionsku kartu, mesečni džeparac i zdravstveno osiguranje.

Više informacija o prijavi za stipendiranje godinu dana školovanja u Americi može se dobiti telefonom na broj 066/55-70-100 ili slanjem mejla na adresu [email protected].

25/09/2015 10:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga