Pripremna nastava za specijalna odeljenja Gimnazije u Nišu

19/02/2015 12:18

Pripremna nastava za specijalna odeljenja Gimnazije u Nišu

Za upisivanje u neko od specijalnih odeljenja Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu, pripremna nastava je besplatna.

Pored osmaka koji mogu da se pripremaju kako bi upisali ovu gimnaziju, pripremna nastava namenjena je i šestacima koji u njoj žele da nastave osnovno školovanje.

Pripremna nastava održavaće se svake subote do kraja maja.

Časovi pripreme za upis u specijalno odeljenje prvog razreda za talentovane matematičare ali i za bilingvalna odeljenja na engleskom i srpskom jeziku i za upis u sedmi razred za talentovane matematičare počinju 21. februara u 10 časova.

Za upisivanje u prvi razred, učenici sa posebnim sposobnostima za fiziku, pripremnu nastavu imaće svake subote počevši od 4. aprila u 12 časova.

Učenicima Gimnazije “Svetozar Marković” stručne predmete – matematiku i fiziku, predaju profesori Priodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Učenici prirodno-matematičkog smera ove gimnazije trećinu predmeta slušaju na engleskom ili francuskom, dok se pored ova dva jezika, uče još i nemački, italijanski i ruski jezik.

Uspeh učenika Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu dostigao je svetski nivo, a prema rezultatima nalazi se među najboljim u Evropi i svetu. Zbog ove činjenice pokrenuta je i inicijativa da ova gimnazija dobije status “škole od nacionalnog značaja”.

Izvor: Južne vesti

19/02/2015 12:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga