Postani i ti Petničar!

04/12/2014 16:02

Postani i ti Petničar!

Raspisan je konkurs za prijavljivanje u istraživačku stanicu Petnica – evropsku instituciju za rad sa mladim talentima koja već 33 godine uspešno radi na obrazovanju mladih generacija.

Za naučno-obrazovni program Petnice koji je isplaniran za 2015.godinu mogu se prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci iz Srbije,Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske a za to imaju priliku do 7. decembra.

Svi srednjoškolci koje interesuje astronomija, fizika, elektronika, računarstvo, matematika, biologija, hemija, geologija, medicina, sociologija, antropologija, psihologija, istorija, lingvistika, arheologija ili grafički dizajn mogu da se prijave na konkurs Petnice.

Prijava za sve programe u Petnici može se pronaći na njihovom sajtu.

Evropske institucije svrstale su strživačku stanicu Petnica u vodeće institucije ove vrste u celoj Evrope. Preko 1000 srednjoškolaca će sledeće godine imati priliku da, uz mlade naučnike sa instituta i fakulteta iz cele Srbije, unapredi svoje znanje u oblastima za koje su zaiteresovani.

„Naša želja je da identifikujemo motivisane i zainteresovane srednjoškolce. Oni ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto. Dovoljno je da nam svoja interesovanja i dosadašnje aktivnosti dobro predstave i istaknu se među svim ostalim prijavljenim kandidatima, i postaće polaznici naših programa“ – kaže Nikola Božić, rukovodilac u Istraživačkoj stanici Petnica.

Za prijavljivanje u Petnicu, pored želje i interesovanja, potrebno je popuniti formular sa sajta Petnice, priložiti traženu dokumentaciju, autobiografiju, motivaciono pismo i esej.

04/12/2014 16:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga