Subotica: Novi smer u Politehničkoj školi

07/06/2016 14:55

Subotica: Novi smer u Politehničkoj školi

Dualno obrazovanje je novi vid srednjoškolskog obrazovanja koje je počelo da se primenjuje u našoj državi. Na ovaj način učenici stiču i teorijsko i prakično znanje.

Ove godine na nivou Srbije biće otvoren novi smer – Operater za izradu nameštaja, koji će biti otvoren u Srednjoj Politehničkoj školi u Subotici i Tehničkoj školi u Užicu.

Operater za izradu nameštaja biće realizovan po kooperativnom modelu obrazovanja, odnosno javno-privatnog partnerstva škole i privrede.

Niš: Novi smer u Elektrotehničkoj školi!

Kooperativni model obrazovanja sadrži elemente dualnog sistema koje se inače realizuje kroz saradnju obrazovnih institucija i privrede, odnosno firmi koje nude praksu i potencijalno zaposlenje učenika nakon završenog školovanja.

Novi smer u Politehničkoj školi u Subotici trajaće tri godine, a školske 2016/2017. godine trebalo bi da bude upisano 30 đaka. Prema programu za ovaj smer, učenici će sticati veštine i znanje za izradu nameštaja, dok će na trećoj godini imati priliku da se opredele za jednu od ponuđene tri izborne tehnologije – stopar, tapetar i lakirer.

Novi obrazovni profil ove godine!

Nakon završetka školovanja učenici će imati priliku da se zaposle u jednoj od kompanija sa kojima škola bude ugovorila praksu, odnosno sa kojim bude zaključila ugovor o privatno-javnom partnerstvu, a ostim toga, đaci će imati mogućnost i da nastave obrazovanje na visokim školama strukovnih studija.

Pročitajte i:

Nemačko dualno obrazovanje u Vladičinom Hanu!

Niš: Dualno obrazovanje donosi zaradu đacima!

 

07/06/2016 14:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga