Niš: Dualno obrazovanje donosi zaradu đacima

21/04/2016 15:11

Niš: Dualno obrazovanje donosi zaradu đacima

Učenici niške mašinske škole, koja je zajedno sa Mašinskom fakultetom, započela sa dualnim obrazovanjem, imaju priliku za obavljanje prakse – koja im donosi i mesečnu zaradu.

Đaci mogu mesečno da zarade od 50 do 150 evra, samo zato što, pored nastave u školi, u praksi uče ono za šta se školuju.

Mašinski fakultet i Srednja mašinska škola prilagodili su svoj nastavni plan potrebama privrede, pa su njihovi đaci i sudenti postali stipendisti kompanije “Džonson elektrik”, gde osim praktične obuke imaju pdiliku i da nešto zarade.

Osim toga, na ovaj način učenici i studenti sebi možda obezbeđuju posao u struci, odmah nakon završetka školovanja.

Učenici koji se školuju na smeru Tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama, imaju priliku da sarađuju sa kompanijom “Džonson elektrik” i da u praksi primene sve što uče u školi.

Osam studenata master akademskih studija Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i četvoro studenata studijskog programa Mehatronika i upravlja – dvoje studenata Proizvodno-informacione tehnologije i dvoje sa smera Mašinske konstrukcije, razvoj i inženjering – obavljaće praksu tokom letnjeg semestra.

21/04/2016 15:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga