Ministar prosvete: Štrajk neće uticati na školsku godinu

28/11/2014 12:47

Ministar prosvete: Štrajk neće uticati na školsku godinu

U intervjuu za “24 sata”, ministar Verbić je govorio o štrajku prosvetnih radnika i planovima koje Vlada ima da se ovaj problem reši.

On je rekao da školska godina neće trpeti zbog štrajka prosvetnih radnika i da će se završiti najregularnije moguće i dodao da Vlada ima zadatak da ozbiljno poradi na platnim grupama koje bi uredile sistem plata u prosveti.

Na pitanje kada očekuje završetak štrajka u školama, on je rekao da očekuje da se štrajk završi odmah. Ministar je rekao da se razgovara o konkretnom cilju kojem se teži, a jedini način da se problem prosvetara trajno reši je da se uvedu platne grupe. Do tada najbolji nastavnici napuštaju prosvetu i traže bolje plaćen posao.

Verbić je rekao da mu je žao što se dijalog sa prosvetnim radnicima odvija samo preko sindikata i da se zbog toga uvodi nacionalno telo gde će se na pravi način predstaviti nastavnici i direktori škola.

On je rekao i da očekuje da se školska godina završi najregularnije moguće, a iz ovog problema izlazimo kao pametni ljudi koji rešavaju probleme, a ne kao pobednici. Svi su na istoj strani i svi imaju isti budžet sa kojim treba nešto da se uradi.

Na pitanje o nastaloj situaciji na Filozofskom fakultetu, ministar nije hteo da odgovara i rekao je da je to vrlo osetljiva tema kojom se bavi i Ministarstvo prosvete, te da se izveštaj inspekcija koja je napravila uviđaj očekuje uskoro.

Izvor: 24 sata

28/11/2014 12:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga